Passend onderwijs

foto:23dingenvoorarchieven

Het nieuws staat de laatste tijd bol van de bezuinigingen in het onderwijs. Het passend onderwijs komt in de knel, wat zijn effect zal hebben op alle leerlingen en leerkrachten. In de Lexis Nexis Newsportal NL, een krantenbank die te vinden is in onze digitale bibliotheek, kun je eenvoudig zoeken wat er de laatste tijd in zes landelijke dagbladen over is verschenen. Lees er dus over in NRC Handelsblad, De Volkskrant, Algemeen Dagblad, Trouw, Het Parool en Het Financieele Dagblad.

Het Financieele Dagblad meldt bijvoorbeeld dat de VVD tegen de staking is omdat ouders opvang voor hun kinderen moeten regelen, maar in het NRC Handelsblad rept J. Hofland over de opmars van het analfabetisme en noemt de bezuiniging een beknotting door de overheid die in het hele culturele veld wordt ervaren. In Trouw schrijft Jeroen Dijsselbloem over het rapport 'Tijd voor Onderwijs" uit 2008 en hoe dat staat in verhouding tot de bezuiniging van nu. Het Algemeen dagblad laat een tegengeluid horen van een docent wiskunde die van mening is zorgleerlingen juist meer leren in het reguliere onderwijs.

Kortom: lees artikelen uit de verschillende dagbladen en vorm je een mening!