Onderwijs voor webkids

http://www.frankwatching.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/02/social-media-onderwijs-vierkant.png(bron: frankwatching.com)

Sanne van der Beek is cultuurwetenschapper. Vanuit een brede, interdisciplinaire, theoretische blik signaleert en duidt ze nieuwe culturele ontwikkelingen in internetcultuur en social media.

Op 9 mei jl. heeft zij op frankwatching.com een artikel gepubliceerd waarin ze op de vraag ingaat hoe onderwijs voor de kinderen die opgegroeit zijn met Wikipedia en Google eruit moet komen zien.

In haar artikel " Webkinderen: relevant onderwijs in tijden van Wikipedia & Google" heeft ze voorbeelden verzameld van mensen, die zich deze vraag gesteld hebben en die vervolgens onderzoek gedaan hebben.

Het artikel is verrijkt met filmpclips van cultureel antropoloog Michael Wesch (over zijn visie van  ‘from knowledgeable to knowledge-able’), sir Ken Robinson (zijn TED talk over onderwijshervormingen) en de Amerikaanse basisschoolleraar John Hunter  (over zijn World Peace Game).

Klik hier voor het artikel!